Prijem generalnog sekretara Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Sednica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima grada Smedereva Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Smedereva Sastanak gradonačelnika sa predstavnicima PKC-a U parku Tri heroja obeležen Dan oslobođenja Smedereva


Uslužni centar

Poštovani građani, od 18. maja 2011. godine, u Gradskoj upravi Smederevo otvoren je Uslužni centar. Nalazi se u prizemlju zgrade Gradske uprave, u prostoru koji je posebno adaptiran i uređen u tu namenu. Ulaz u Uslužni centar je odvojen od službenog ulaza i nalazi se preko puta parka "Tri heroja".

Uslužni centar predstavlja posebnu organizacionu jedinicu Gradske uprave, čija je namena neposredna komunikacija građana sa službenicima Gradske uprave, a u cilju rešavanja konkretnih problema i zahteva građana. Uslužni centar je organizovan na takav način da građani više nemaju potrebe da troše svoje vreme šetajući od kancelarije do kancelarije po zgradi Gradske uprave tražeći mesto gde treba da se obrate za rešavanje svog problema, već kompletnu uslugu dobijaju na jednom mestu, na jednom od šaltera unutar Uslužnog centra. Sledeća blok šema prikazuje kako je pozicioniran Uslužni centar u odnosu na ostale servise Gradske uprave Smederevo, koji su namenjeni za komunikaciju sa građanima.
 
Usluzni centar
 
 
Gradski uslužni centar ima elektronski prozivni sistem kojim se postiže brža i jednostavnija komunikacija i skraćuje vreme čekanja na šalterima, a otvorena uslužna mesta omogućavaju građanima da se u neposrednoj komunikaciji sa zaposlenima u Gradskoj upravi informišu o svim pravima koja su u nadležnosti lokalne samouprave i da ta prava brže ostvare. U Gradskom uslužnom centru građani brzo i lako mogu dobiti izvode iz matičnih knjiga (rođenih, venčanih, umrlih,), overiti dokumenta, uverenja o državljanstvu, zakazati venčanje, izvršiti uvid u birački spisak, dobiti potvrdu o životu, promeniti lično ime, dobiti potrebnu pravnu pomoć, dobiti sve informacije iz oblasti rada svih inspekcija i podneti prijave svim inspekcijama, podneti zahteve za registraciju i sve vrste promena preduzetničkih radnji, dobiti sve informacije iz oblasti izgradnje objekata i legalizacije, dobiti sve informacije iz oblasti boračko-invalidske zaštite, proveriti stanje poreza na imovinu fizičkih lica.
U Gradskom uslužnom centru nalazi se i šalter katastra u kome građani mogu dobiti uverenja za dečije dodatke, studentske kredite, domove, posedovne listove nepokretnosti i kopije plana. U Gradskom uslužnom centru nalazi se i šalter Pošte u kome građani mogu izvršiti sva potrebna plaćanja.

Otvaranjem Gradskog uslužnog centra želeli smo da promenimo dosadašnji način rada gradske uprave i da postanemo moderan servis koji će biti na usluzi građanima Smedereva
 
Radno vreme: Svakog radnog dana od 7:30 do 15:30.
Matična služba u okviru Uslužnog centra radiće svakog dana od 7:30 do 19:00.

Vaša Gradska uprava
 
Dobro došli u G.U.C.

Погледајте анимацију која показује како изгледа и како је организован Услужни центар града Смедерева.