ПОТПИСАНИ НОВИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ Одобрен пројекат у оквиру грант шеме Програма Еxцханге 5 ... ... Санација дивљих депонија


Сазив за састанак - Повећање прилика за запошљавање сезонских радника

Поштовани,

            У програму Владе Републике Србије, у оквиру реформе радног законодавства, али и у циљу смањења сиве економије, напоменуто је да ће бити донет Закон о привременом ангажовању на сезонским пословима и да ће на тај начин бити легализовани сезонски радови. То подразумева увођење електронског система за једноставно пријављивање сезонског рада, по узору на мађарски модел у 2017. години.

Тим поводом Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство финансија, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Отворени регионални фонд за модернизацију општинских услуга Немачке агенције за међународни развој (ГиЗ) су потписали Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта ‘'Повећање прилика за запошљавање сезонских радника''.

 У циљу реализације наведеног, позивате се да присуствујете   интерактивном састанку који ће се одржати дана 27.10.2017.године у 12 сати у сали Скупштине града Смедерева у ул. Омладинска 1 у Смедереву којим ће бити најављен нови систем, односно механизам за поједностављено запошаљавање и поједностављену уплату доприноса и пореза за сезонске раднике. 

Састанку је потребно да присуствују привредници, односно власници пољопривредних газдинстава, као и сезонски радници које они ангажују, да би се кроз интерактивну комуникацију, идентификовале врсте пољопривредних послова које ће ући у будући закон, као и за које послове се траже сезонски радници, односно колика је потражња за радном снагом и које су потешкоће у вези са тим.

 

 

 

ШЕФИЦА ОДСЕКА                                               НАЧЕЛНИЦА ОДЕЉЕЊА

 

          Наташа Миладиновић                                                             Здравка Ковачевић-Васић