Na usluzi svim građanima Značajna sredstva za zaštitu spomenika kulture Uručena uverenja novim odbornicima Rekonstrukcija zgrade Gradske uprave Smederevo Organizovana poseta Sajmu poljoprivrede


Šezdeset novih radnih mesta


Nakon završenog Konkursa za podsticanje novog zapošljavanja u Smederevu, koji je 18. novembra ove godine raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala Smederevo, danas su u Skupštinskoj sali Grada potpisani ugovori sa 44 prvorangiranih preduzetnika.

Poslodavcima koji su ispunili konkursne uslove za zapošljavanje ukupno 60 nezaposlenih lica sa evidencije NZS-Smederevo, odobrena je subvencija od 100.000,00 dinara po radniku.

Konkurs je raspisan u skladu sa Sporazumom o međusobnim pravima i obavezama u realizaciji posebnog Programa novog zapošljavanja, koji su potpisali Grad Smederevo i Nacionalna služba za zapošljavanje. Ciljevi ovog Programa su smanjenje nezaposlenosti, otvaranje novih radnih mesta, razvoj preduzetništva i podsticanje privatne inicijative u obavljanju privrednih delatnosti.

Programom je, takođe, definisan i iznos subvencije od 100.000,00 dinara po jednom radniku poslodavcima koji zaposle nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje-filijala Smederevo. Sredstva se dodeljuju namenski, za opremanje radnih mesta.

Grad Smederevo je, Odlukom o budžetu za 2009.godinu, za realizaciju ovog Programa obezbedio sredstva u iznosu od 7.000 000,00 dinara.

U ime lokalne samouprave, prisutne su pozdravili gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević, zamenik gradonačelnika, dr Jasna Avramović i predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje, Zoran Cvišić.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik je ukazao na neophodnost postojanja dvosmerene komunikacije između lokalne samouprave i preduzetnika. U skladu sa tim, kako je istakao, lokalna samouprava je prevazišla uobičajeni deklarativan pristup problemu nezaposlenosti , o čemu svedoče i sredstva koja su, u okviru izrazito restriktivnog budžeta, planirana za realizaciju Programa novog zapošljavanja.