Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ТРИБИНА НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА

Међународни дан борбе против насиља над женама, установиле су Уједињене нације и обележава се 25. новембра. Овим даном у свету  почиње 16 дана активизма - глобална, светска кампања коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света, а која се завршава 10. децембра, Даном људских права.

Према незваничним подацима свака друга жена у Србији преживи неки облик насиља, било физичког, сексуалног, психолошког или економског, а насиље често остаје „невидљиво" све док се не деси трагичан исход. Насиље над женама које чине њихови актуелни или бивши, брачни или ванбрачни партнери представља најучесталији вид насиља у породици и карактерише се трајношћу, широком распрострањеношћу, присуством традиционалних механизама окривљавања жртве, присуством друштвених стереотипа који замагљују праву слику ове појаве и одговорност како учиниоца тако и институција.  О насиљу се не сме говорити само када се оно деси и на Међународни дан борбе против насиља над женама, то мора бити свакодневна тема у нашем друштву.

Овим поводом Град Смедерево и Народна библиотека Смедерево организоваће тематску трибину која ће се одржати у суботу, 25. новембра, са почетком у 17 часова у Скупштинској сали Градске управе. Позивамо вас да својим присуством подржите ову акцију.

Добро дошли!