Златни кључ у разумевању других земаља - амбасадор Норвешке (Н. Р. Камсваг) Царски руски балет поново у Смедереву Отворен вртић у Врбовцу Одржан 14. Фест млек „Смедеревска песничка јесен“ од 14. до 16. октобра


Удружење жена из Смедерева имало запажено учешће на такмичењу за Нај торту

Протеклог викенда у Београду је одржано такмичење у оквиру манифестације „Нај торта“ у организацији Хуманитарног фонда „Вечерњих новости“.
Представнице удружења жена из целе Србије, међу којима је било и десетак жена из Смедерева, такмичило се у избору за најбољу торту у Тржном центру "Delta City".
„Као и до сада, смедеревке су имале запажен наступ на овој хуманитарној манифестацији“, каже Драгица Дабић, чланице Удружења жена „Прело“ из Лугавчине.
Све торте са овог такмичења дониране су домовима за незбринуту децу и свратиштима на територији Београда и Панчева. Одлазак жена из смедеревског удружења помогла је локална самоуправа.
Ових дана, у часопису „Нај торте“, биће објављени рецепти за припремање свих торти које су биле изложене на овогодишњем такмичењу. Приход од продаје овог часописа, такође ће бити дониран у добротворне сврхе.