Скупштина усвојила ребаланс буџета и нову прерасподелу У Вранову месна заједница не функционише како би требало АКЦИЈА ЈАСНО ЈЕ - И СЕЛО И ГРАД У САРАОРЦИМА И ЛУГАВЧИНИ Привредна изложба као најава новог концепта „Смедеревске јесени“ Донација вредна 22 000 евра за хирургију у Смедеревској болници


Удружење жена из Смедерева имало запажено учешће на такмичењу за Нај торту

Протеклог викенда у Београду је одржано такмичење у оквиру манифестације „Нај торта“ у организацији Хуманитарног фонда „Вечерњих новости“.
Представнице удружења жена из целе Србије, међу којима је било и десетак жена из Смедерева, такмичило се у избору за најбољу торту у Тржном центру "Delta City".
„Као и до сада, смедеревке су имале запажен наступ на овој хуманитарној манифестацији“, каже Драгица Дабић, чланице Удружења жена „Прело“ из Лугавчине.
Све торте са овог такмичења дониране су домовима за незбринуту децу и свратиштима на територији Београда и Панчева. Одлазак жена из смедеревског удружења помогла је локална самоуправа.
Ових дана, у часопису „Нај торте“, биће објављени рецепти за припремање свих торти које су биле изложене на овогодишњем такмичењу. Приход од продаје овог часописа, такође ће бити дониран у добротворне сврхе.