Срећни новогодишњи и божићни празници Идентификација напуштеног пољопривредног земљишта у државном власништву Дан смедеревског спорта Звонар богородичине цркве Годишње саветовање пчелара


Унапређење ефикасности подршке развоју локалне и регионалне привреде, кроз иновативне моделе комуникације и сарадње

Град Смедерево спроводи  пројекат: „Унапређење ефикасности подршке развоју локалне и регионалне привреде, кроз иновативне моделе комуникације и сарадње". Водећи партнер на пројекту је Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље", а партнери на пројекту су: град Пожаревац, град Смедерево, општине Жагубица, Кучево, Велика Плана и Велико Градиште. Средства за реализацију су добијена од стране Развојне Агенције Србије.

Пројекат има за циљ да кроз сарадњу различитих актера из региона Браничево-Подунавље допринесе унапређењу конкурентности локалне привреде у шест партнерских јединица локалне самоуправе, као и читавом региону.

Тим поводом, као један од корака у реализацији Пројекта, у периоду од 18. марта до 18. маја 2019. године на територији Града Смедерева спровешће се мапирање и истраживање потреба локалне привреде. Стога молимо привреднике да приме анкетаре  и одазову се позиву Града да учествују у мапирању на обострану корист. 

Упоредо са мапирањем привредног сектора у Смедереву, спроводи се и мапирање и анкетирање у Пожаревцу, Жагубици, Кучево, Великој Плани и Великом Градишту.

Анкетирањем привредних субјекатa (привредна друштва и предузетници) прикупиће се подаци о привреди што ће бити основ за активнију сарадњу локалне самоуправе са привредним субјектима у будућности, а пре свега за формирање јединствене регионалне базе која ће се редовно ажурирати.

На територији Града Смедерева (сва насељена места) Анкету ће спроводити 5 обучених анкетара, у складу са методологијом, на анкетним листићима. Анкетари ће носити идентификациону картицу са обележијима Пројекта односно „Попис привреде 2019".

Подаци прикупљени анкетирањем биће коришћени искључиво у сврхе израде базе привредних субјеката и унапређења пословне климе на територији Града Смедерева. Анкетари су дужни да чувају као тајну све прикупљене податке.

У Смедереву, 13. марта 2019. године