Visoka delegacija HBIS Group u poseti Smederevu Gradu Smederevu dodeljena je nagrada za doprinos razvoju informaciono-komunikacione pristupačnosti Gradonačelnica dr Jasna Avramović potpisala je Memorandum o razumevanju sa programom Svis PRO u oblasti dobrog upravljanja Održan sastanak sa predstavnicima Opšteg udruženja preduzetnika Smederevo Poptisan ugovor o rekonstrukciji Ulice Vojvode Đuše


Uskoro još 20 stanova na Kovačevićevu

 
Do sledeće jeseni još 20 porodice dobiće ključeve stanova u socijalno zaštićenim uslovima


Prošle nedelje u Smederevu je potpisan  Ugovor o socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, koje finansira Evropska komisija iz programa IPA 2008.
Ovaj ugovor potpisan je između Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, UNHCR-a, grada Smedereva i Centra za socijalni rad.
Partner u sprovođenju projekta UNHCR-a je i HAUSING centar.

Vrednost ovog projekta je blizu 400.000 evra. Početak realizacije projekta je oktobar 2010. a završetak juli 2011. godine.Reč je o izgradnji 20 stanova u socijalno zaštićenim uslovima na lokaciji Kovačićevo.(treća i četvrta lamela). Treba reći da će ovih dana biti završena izgradnja 20 stanova iz programa IPA 2007.

O značaju ove saradnje i samog projekta govorili su gradonačelnik grada Smedereva Predrag Umičević, i zamenik gradonačelnika dr jasna Avramović kao i direktor Centra za socijalni rad Miodrag Nadaškić. Prisutnima se u ime UNHCR-a obratila Anđelita Ćećere, poželevši Smederevu uspešnu realizaciju projekta.