Jednosmenski rad u Osnovnoj školi ,,Sava Kovačević' - Mihajlovac Ugovori za 84 nezaposlena lica POČETAK RADOVA U ĐUŠINOJ ULICI Gradonačelnica grada Smedereva je danas potpisala ugovore za zapošljavanje nezaposlenih lica NABAVLjENA DVA NOVA TERETNA VOZILA


Uskoro još 20 stanova na Kovačevićevu

 
Do sledeće jeseni još 20 porodice dobiće ključeve stanova u socijalno zaštićenim uslovima


Prošle nedelje u Smederevu je potpisan  Ugovor o socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima, koje finansira Evropska komisija iz programa IPA 2008.
Ovaj ugovor potpisan je između Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, UNHCR-a, grada Smedereva i Centra za socijalni rad.
Partner u sprovođenju projekta UNHCR-a je i HAUSING centar.

Vrednost ovog projekta je blizu 400.000 evra. Početak realizacije projekta je oktobar 2010. a završetak juli 2011. godine.Reč je o izgradnji 20 stanova u socijalno zaštićenim uslovima na lokaciji Kovačićevo.(treća i četvrta lamela). Treba reći da će ovih dana biti završena izgradnja 20 stanova iz programa IPA 2007.

O značaju ove saradnje i samog projekta govorili su gradonačelnik grada Smedereva Predrag Umičević, i zamenik gradonačelnika dr jasna Avramović kao i direktor Centra za socijalni rad Miodrag Nadaškić. Prisutnima se u ime UNHCR-a obratila Anđelita Ćećere, poželevši Smederevu uspešnu realizaciju projekta.