Učenici viših razreda OŠ "Ivo Lola Ribar" iz Skobalja obišli su Muzej u Semderevu Svečano otvoren kabinet za kineski jezik u smederevskoj Gimnaziji Otvoren nov vrtić u Smederevu Na Sajmu zapošljavanja skoro 400 novih radnih mesta Smederevo je dobilo zamajac, i niko ne može da ga zastavi


Ženska karate reprezentacija

Ženska karate reprezentacija obavlja u Smederevu poslednje pripreme za Prvenstvo Evrope koje se održava u Londonu od 1. do 5. aprila. Devet devojaka, među kojima je I Smederevka Marija Minić, evropski prvak, priprema se u katama i borbama od 17. do 20. marta. Predstavnici lokalne samouprave primili su u petak (18.mart) reprezentativke, njihovog trenera  Predraga Karića I Olivera Tomića predsednika Karate saveza Srbije.
Mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu ali I prijatan boravak u Smederevu, reprezentativkama su poželeli gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević I njegovi saradnici, zamenik gradonačelnika  dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, I član Gradskog veća za sport i omladinu Nenad Maksić.